Mi a Zenei Hálózatok?

Könyv.

Blog.

Közösség.

És immár folyóirat is.

Ami összeköti a négyet, az a közös érdeklődés a zene, a kultúra, a média és a közösségek kapcsolódásai iránt.

Az egész egy 2008-as konferenciával kezdődött, és 2011-ben jelent meg a Zenei hálózatok kötet, melynek írásai magyar nyelven elsőként elemzik az internet és a közösségi média térhódítása által meghatározott közegben átalakuló zenei közösségek dinamikáját és működését, és a tágabb kulturális és zenei trendeket.

Az eközben eltelt időben elindítottuk a mindezekkel a témákkal és még sok minden mással foglalkozó Zenei hálózatok blogot és a hozzá kapcsolódó Facebook-oldalt, tudományos és nészerűsítő előadássorozatot kezdtünk és megalakítottuk a legnagyobb populáris zenekutató nemzetközi hálózat, az IASPM (International Association for the Study of Popular Music) magyar tagozatát.

Mindezekre alapozva 2013-ban hivatalosan is elindult a Zenei Hálózatok Egyesület, aminek célja az, hogy gazdagítsa a hazai, zenéről szóló közbeszédet, és hogy a digitális kultúrához és zenéhez kapcsolódó projektek, ötletek, kutatások pezsgő műhelye legyen. Ezúton is várjuk minden olyan érdeklődő – zenész, nem-zenész, kutató, újságíró, egyetemi vagy főiskolai oktató, hallgató, színtérszervező, zeneipari szereplő – jelentkezését, akiknek szintén fontosak ezek a célkitűzések.